Comunicate de presă

Social democrații din CL Caransebeș reacționează dur! "Felix Borcean o comite din nou, încercând să spele imaginea tătucului Vela"

              În fața declarațiilor date de primarul din Caransebeș, Felix Borcean, cu privire la terenurile de pe teritoriul orașului care au ajuns în mâinile speculanților imobiliari, social-democrații din Consiliul Local ies în față cu un drept la replică.

              Florin Bogdea este cel care a decis să iasă public cu o replică la cele spuse de edilul caransebeșean în articolul publicat de Reper24 initulat La Caransebeş, Felix Borcean exclude varianta PSD.

"Se pare că primarul Felix Borcean, o comite din nou într-un tur de forță prin publicațiile locale, încercând să spele imaginea tătucului Vela, care usturoi a mâncat dar gura nu îi miroase. Eu zic că dacă tăceau filozofi rămâneau, dar se pare că doresc să se disculpe cu cele 80% din terenuri, date daibojla diverși așa ziși investitori strategici în municipiul Caransebeș.

Eu vreau să vin cu situații clare nu cu dezinformări și anume afacerea Teracon, în care firma Teracon a vrut să vândă terenul obținut de la Primăria Caransebeș, firmei TMD Friction, la un preț mai mare decât cel pe care l-a cumpărat, doar că juriștii firmei TMD Friction au fost un pic mai lucizi și nu s-au băgat în combinația aceasta, ba mai mult au replicat în scris firmei Teracon că nu sunt proprietarii de drept ai terenului, acesta trebuind să fie restituit Primăriei Caransebeș.

Teraconul avea sarcina să realizeze investiția în termen de doi ani conform contractului 3607/21.11.2008, altfel pierdea și banii și terenul, dar Felix la îndemnurile binefăcătorului suprem, semnează un act de încetare a contractului și de restituire a banilor Firmei Teracon (act de încetare prin revocarenr. 1205/29.05.2017). Oare de ce? Mai apoi văzând că a greșit, se dă el pe el în judecată pentru anularea actului semnat, parcă suntem în celebra "O noapte furtunoasă" a lui Caragiale.

Alt caz este afacerea Cetura, în care primăria vinde printr-o hotărâre dubioasă, lui Maxinesi Alexandru cetățean din București, 10 Ha de teren (contract numărul 2625/20.oct.2010) iar acesta la numai trei luni, mai exact în 20.11.2011, contract numărul 1242, vinde terenul societății S.C. Fortuna Prest Construct SRL, care ce face ? ... excavează sute de mii de metri cubi de teren și îl vinde la SC Copisa, firma care a realizat Centura Caransebeșului. Bună afacere, nu?

Alt caz este afacerea Pangram, două hectare de teren, în drumul Reșiței unde este parcul de sculpturi, terenul a fost cumpărat cu 2 euro/mp, în condițiile în care rapoartele de evaluare făcute pentru loturile de case vândute cetățenilor în acea zonă este de 9 euro/mp. Oare nu este o afacere și aceasta? Primarul Reșiței, cel care a cumpărat la 2 euro terenul respectiv prin firma Pangram, vinde acțiunule firmei care include și cele două hectare de teren, oare la ce preț?

Alt caz este afacerea Sf. Ioan Botezătorul, 44253 mp, teren vândut lui Holoși Daniel Emil (contract nr. 248/08.02.2011 pentru 0,30 euro/mp). Se excavează tone de teren, rămânând gropi imense, mai apoi cam la trei luni de zile, mai exact în data de 13.05.2011, domnul Holoși Daniel Emil, donează terenul Asociației Creștin Ortodoxe, Sf. Ioan Botezătorul, contract nr. 12041/13.05.2011, asociație fondată de șoferul primarului Vela, la acel moment. Este sau nu și aceasta o afacere?

Mă opresc aici cu afacerile din Caransebeș, dar lista ar mai putea continua astel încât să ajungem la procentul de 80% vehiculat. La întrebarea dacă Felix Borcean este marioneta lui Vela?, vă las pe dumneavoastră onorați cititori să dați răspunsul".

https://reper24.ro/social-democratii-din-cl-caransebes-reactioneaza-dur-felix-borcean-o-comite-din-nou-incercand-sa-spele-imaginea-tatucului-vela/

Cu siguranţă nu am făcut o obsesie privind modul cum parchează consilierul PNL, Andra Pleşa, bolidul de peste 50.000 euro în municipiul păstorit de nimeni altul decât primarul Felix Borcean.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, mai precis, în 30 octombrie 2017, sub titlul "Tupeu de consilier PNL", vă prezentam modul în care posesorul autoturismului de fiţe, din imaginea de mai jos, sfidează legea.

Ședința de Consiliul Local la Caransebeș s-a ținut vineri, 24.11.2017, într-o zi de sfârțit de noiembrie, început de iarnă, fără ca primarul Felix Borcean să fie prezent, chiar dacă pe ordinea de zi a fost și punctul cu privire la pregătirile pentru dezăpezirea municipiului Caransebeș din această iarnă, dar probabil ediulul șef are bilete de...

Mereu surprinzător, primarul Felix Borcean reuşeşte să uimească din nou. După ce timp de un an, consilierii PSD au argumentat faptul că operatorul Transal Urbis bagă nejustificat adânc mâna în buzunarele caransebeşenilor, aplicând cel mai mare preţ/persoană din ţară, la colectarea gunoiului menajer (15,17 lei/persoană), şi după o încercare...

După ce i-a trecut glonţul pe la ureche, fiind în "poll-position" pe lista de disponibilizări a lui Felix Borcean, bufonul Caransebeşului din mandatele lui Marcel Vela, Ioan Cojocariu, zis Coajă, iese din nou, la rampă. Şi spunem noi, are toate motivele s-o facă. Este din nou pe cai mari. Nu oricine câştigă, conform declaraţiei de avere, 43.105...

Ana Bojinescu după cum o cunoaștem toți ca Ani, a fost și rămâne în inimile noastre o colegă adorabilă. A fost o mamă iubitoare pentru fica ei, pe care o adora, dar și pentru noi cei care o cunoaștem rămâne un om de calitate, un profesor dăruit și un politician cu mult bun simț dar și cu mare putere de convingere....

În loc să găsească soluţii, sau cel puţin să se abţină, primarul Felix Borcean recidivează. Nu mai este străin pentru nimeni faptul că primarul municipiului Caransebeş vorbeşte doar ca să se afle în treabă, fără a fi cât de cât informat.

Decanul de vârstă al consilierilor locali ai mun. Caransebeș, Vali Dascălu, a prezentat în cadrul ședinței din luna octombrie a Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din județul Caraș-Severin câteva din multele probleme ale persoanelor de vârsta a III-a. Astfel la propunerea colegului nostru s-au analizat...

Vineri, 27 octombrie 2017, zi frumoasă de toamnă, cu temperaturi de primăvară... Precum furnicile, caransebeşenii mişunau la cumpărături sau la plimbare, în zona centrală a municipiului. Bine era dacă mai mulţi dintre caransebeșeni ar fi făcut deplasarea pe jos sau cu bicicleta, aşa cum îi place primarului. Dar, caz tipic de ghinion! Cei mai mulţi...