Vela... pas în Consiliul Judeţean! Spune Curtea de Apel Timişoara!

26.10.2017

            După ce timp de un an şi trei luni, presa care îi cântă în strună lui Ion Marcel Vela l-a instalat când consilier judeţean, când vicepreşedinte sau chiar preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, făcând tot felul de scenarii cât mai favorabile actualului senator, iată că a venit şi momentul adevărului. Nu este vorba de orice adevăr, ci de o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Timişoara, care spune NU revenirii lui Ion Marcel Vela în funcţia de consilier judeţean. Cu tot sprijinul acordat de fostul prefect şi cu marele avocat Dan Stan la bară, Curtea de Apel Timişoara face dreptate. Pentru a spăla cât mai repede ruşinea sau pentru a-şi mai repara cât de cât imaginea proastă în faţa electoratului (atât cât o mai are) din ultimul an şi jumătate, Ion Marcel Vela iese din "secunda unu" cu declaraţii, care nu pot să nu se stârnească interesul.

              Iată că pe prima pagina a cotidianului Jurnal de Caraş-Severin, din 26 octombrie 2017, tronează deasupra fotografiei cu "regele" Gheorghe Hagi în Valea Domanului, un titlu sec: "Vela a pierdut procesul cu Consiliul Judeţean". În cuprinsul articolului, Ion Marcel Vela, în stilul consacrat de manipulator desăvârşit, declară: "Procesul l-am intentat pentru că am fost dator cărăşenilor". Ne întrebăm despre ce datorii vorbeşte? Se simte dator cărăşenilor, ori mai ales caransebeşenilor, pentru terenurile furate municipiului Caransebeş în mandatele de primar? Se simte dator faţă de cărăşenii din comuna natală Armeniş, pe care i-a minţit public, promiţându-le 5% din acţiunile pe care el personal le deţinea la S.C. ENERGYWELAND STE SRL, doar pentru ca să le vândă pe toate, ulterior, lui Kelemen Cristina şi Tayti Paul Albert. Dacă este vorba de aceste datorii, atunci chiar îi dăm dreptate. Ar putea simplu să le achite, dând înapoi terenurile municipiului Caransebeş şi achitând contravaloarea celor 5%, acţiuni, către Primăria Armeniş.

           De asemenea, senatorul Marcel Vela este surprins că unele instanţe anulează sentinţele altor instanţe. Ştim că pentru domnul Vela, actual senator, sunt bune doar instanţele care menţin sentinţele favorabile domniei sale. Poate nu înţelege că tocmai de aceea există mai multe instanţe, rolul lor fiind de a repara, unele, greşelile altora, dar ne îndoim că nu are măcar aceste minime cunoştinţe juridice, domnia sa considerându-se întotdeauna cunoscătorul adevărului absolut şi doctor în ştiinţe juridice.

          Ion Marcel Vela depăşeşte, însă, bunul simţ atunci când se referă la orgolii în Consiliul judeţean. Cum poate vorbi despre orgolii, un om care timp de un an şi trei luni, deşi validat ca senator în Senatul României, a ţinut blocat un loc de consilier judeţean pe listele PNL, fără a realiza că acest for funcţiona cu 30 de consilieri, fapt ce putea duce la blocarea anumitor proiecte de hotărâre, ce puteau fi votate cu 15 voturi pentru şi 15 voturi împotrivă, din cauza numărului par de consilieri. S-a gîndit, măcar o secundă, că timp de un an şi trei luni a blocat organizaţia judeţeană a PNL, pe care o conduce, să desemneze încă un consilier din partea acestui partid? Sigur că întrebarea este retorică, deoarece, în Caraş-Severin, PNL = Partidul Vela. Oare ce o să răspundă Marcel Vela, dacă o să îndrăznească să-l întrebe cineva, pentru că cei din grupul PNL au fost văduviţi să aibă un număr mai mare de consilieri judeţeni în funcţie. Oare ce o fi fost în capul PNL-istului, care urma să îi ia locul în Consiliul judeţean, fie numai şi pentru indemnizaţia deloc neglijabilă de consilier judeţean, pe care putea să o ia timp de un an şi trei luni. Cu siguranţă, dragostea şi respectul acestui PNL-ist au fost şi rămân "maxime" pentru Ion Marcel Vela.

       Se pare că de când a părăsit fotoliul de primar al municipiului Caransebeş, Marcel Vela are "vânt din faţă" şi nu "vânt din pupa", în ceea ce priveşte activitatea politică. Sau, poate, încep să i se scufunde corăbiile.