Teracon – Minciuna lui Felix      Borcean si a celor 10 pitici        liberali din Consiliul Local                     Caransebes

31.08.2017

La Primaria Municipiului Caransebes este stare de ŞOC.

-după ce începând cu luna septembrie 2016, adică cu un an în urmă, a inceput circul cu restituirea 331 314 lei (echivalentul a 86 000 euro), unei firme (SC TERACON SRL), care nu şi-a onorat clauzele contractuale.

-după ce cei 9 consilieri PSD din CL al Municipiului Caransebeş au fost acuzaţi de Felix Borcean şi de cel care îl trage cu cheiţa, marele senator al României (sau poate al melcilor) Ion Marcel Vela, că se opun investiţiilor, investitorilor si creării unor serii de câte 500 locuri de muncă.

- după ce a minţit caransebesenii, Consiliul Local şi presa moştenită şi plătită în mandatele Marcel Vela (vezi cazul super-jurnalistului Mircea Lepădat)

-după ce consilierii PSD l-au rugat, l-au somat şi în final i-au facut plângere penală, cerându-i să nu plătească suma de 331 314 lei către SC TERACON SRL (firmă al carui patron este şi martor în dosarul 385/P/2015, dosar în care Marcel Vela este cercetat penal pentru afaceri ilegale cu terenurile).

-după ce în data de 31.05.2017, grupul PSD solicita în scris convocarea unei şedinte de urgenţă privind revocarea HCL nr. 357/29.11.2017, hotărâre în spatele căreia se ascundea prejudicierea bugetului local cu suma de 331 314 lei, aceasta solicitare fiind respinsă de cei 10 consilieri PNL cu injurii si apostrofări la adresa consilierilor PSD (ruşine, doamna doctor Gherman Aurora şi doamna Poneţchi Maria!), Andra Pleşa neştiind sau ştiind perfect ce are de făcut.

În final, Felix Borcean face jocul lui Marcel Vela şi la veşnicul birou notarial Simescu, semnează un act, încălcând (deşi avertizat de grupul PSD) flagrant hotărârea de Consiliu Local. Ascunde, atat cât poate fi ascuns un act public şi abia dupa ce este obtinut de către consilierii PSD, Felix Borcean recunoaşte că a semnat actul de revocare a Contractului de vânzare-cumparare nr. 3607/21.11.2008, printr-un act de încetare prin revocare nr. 1205/29.05.2017. Este de reţinut faptul că actul este semnat de Borcean Felix Cosmin în calitate de primar şi Buligă Dinu Vasile, reprezentant SC TERACON SRL. Felix Borcean, în baza acestui act, angajează Consiliul Local ca în termen de 90 de zile, să achite suma de 331 314 lei. Neplata în 90 de zile ducând la executarea fără somaţie a Municipiului Caransebeş.

În a 90-a zi, adică în 29 august 2017, decizie tot ŞOC a primarului Felix Borcean. Recunoaşte că a minţit şi a incercat să prejudicieze bugetul Municipiului Caransebes cu suma de 331 314 lei şi nu oricum, ci in scris. În 29 august 2017, înregistrează la Tribunalul Caras-Severin "acţiune în constatare nulitate absolută", ghiciţi a cărui act? A celui de încetare prin revocare a contractului de vânzare-cumparare încheiat şi semnat de el în 29 mai 2017. Deci mai exact, Felix Borcean îl dă pe Felix Borceanu în judecată. Ori Felix Borcean are probleme "cu judecata", ori este disperat pentru ilegalitatea gravă pe care a infăptuit-o. Ce invocă în acţiunea inaintată Tribunalului Caraş-Severin (prin avocat Ciprian Mocanu - în baza cărui HCL a fost încheiat contractul cu Ciprian Mocanu?)? Faptul că prin Hotărârea nr. 357/29.11.2016, Consiliul Local al Primariei Caransebeş nu hotărăşte şi restituirea preţului vânzării. Păi domnule primar Felix Borcean, atunci când certaţi consilierii PSD că nu ştiu ce au votat, obligându-i pe aceştia să facă plangere penală pentru a nu fi părtaşi la această hoţie. Adică acum un an nu aţi ştiut că HCL 357/29.11.2016 nu hotărăşte şi restituirea banilor?

Nu cu mult timp în urma, dumneavoastră, domnule Felix Borcean, împreună cu Marcel Vela, declaraţi în Reper24: "Constat cu surprindere sau nu neapărat, deoarece sunt obişnuit cu dezinformările grupului PSD, faptul că se insistă cu obstinaţie pe activitatea din domeniul investititional a precedentei şi actualei administraţii." Iată că acum, constatăm noi cu surprindere că dvs. aţi dezinformat si aţi minţit, fiind parte din proiectul de înstrăinare a patrimoniului Municipiului Caransebeş. Noi, consilierii PSD, am avea o apăsare să lovim într-un om care are probleme cu legea, dacă nu am fi fost singurii care au incercat să vă oprim să faceţi greşeli. Şi acum vă mai dăm un sfat: spovediţi-vă. În primul rând în faţa celor care au avut speranţa în dvs. şi v-au votat şi în al doilea rând, cel mai important, în faţa Institutiilor Statului, explicând (deşi e greu de explicat) ce v-a determinat sau cine v-a împins să semnaţi acel act minţind un întreg Consiliu.

Vrem să facem un apel şi la presă. Alooo!!! Jurnaliştii lui Marcel Vela şi acum ai lui Felix Borcean, lăsaţi festivaLELE, ziLELE, lansările de carte şi chiar de paraşute ale lui Coajă şi scrieţi despre abuzurile şi furturile de la Primăria Caransebeş. Alooo!! Domnule Donea! De cand l-aţi reevaluat pe Marcel Vela, transformându-l din "primarul cu elice"," primarul drona", afaceri cu energie (energivelant Francisc Kelemen in modelul parlamentarului roman)? Oare aveţi un nou angajament cu Marcel Vela care vă obligă să ştergeti tot ce aţi scris, în mod documentat şi adevarat, despre afacerile sale murdare? Aţi devenit brusc inamicul public nr. 1 al consilierilor PSD din Consiliul Local al Municipiului Caransebeş, pe care nu ii cunoaşteţi decât din materialele pe care vi le transmite Vela, care nu vor decât să scoată la lumină ceea ce declaraţi dvs. cu puţin timp în urmă despre Marcel Vela. Despre faptul că atacaţi o persoană pe care măcar din solidaritate ar trebui să o sprijiniţi, şi aici ne referim la senatorul Ionuţ Chisăliţă, nu există cuvinte. Credeţi ca spălându-l pe facebook pe Marcel Vela o sa îl spele şi justiţia? Vă înşelaţi amarnic.

Urmăriţi-ne în continuare pentru că merită. Vom reveni.