Senatorul Ion Marcel Vela, actor într-un serial de prost gust!

05.12.2018

Epuizându-și toate resursele politice de care dispunea și aflându-se pe tobogan în ceea ce privește încrederea atât la nivel central cât și în plan local, fostul primar și actual senator Ion Marcel Vela își creează propriul serial. Ar fi fost în regulă dacă pentru acest serial folosea ca platou de filmare imobilele și terenurile pe care le-a furat din patrimoniul caransebeșenilor pe vremea când prostea un întreg municipiu cu bunele lui intenții. Dureros este însă faptul că folosește ca platou de filmare pentru serialul cu pricina, tocmai tribuna Parlamentului.

După ce și-a încheiat marile proiecte pentru care a fost trimis în Parlament, aici făcând referire doar la cele mai importante și anume, cum să schimbe steagul de pe Casa Poporului cu unul mult mai mare, sau cum să sprijine specia de pește scobar să urce cât mai mult pe râul Timiș, Ion Marcel Vela a început să-i pupe în ... pe primarii liberali din Caraș-Severin, e adevărat, puțini la număr, care mai cred cât de cât în minciunile lui. Și cum altfel putea să o facă decât ocupând tribuna Parlamentului și epuizându-și timpul alocat declarațiilor politice cu aducerea de ode unor primari liberali, oameni respectabili de altfel, care în schimbul acestor ode ar trebui să-l sprijine în momentul în care va fi debarcat de la șefia organizației Caraș-Severin.

A început cu primarul de la Anina, apoi a continuat cu cel de la Slatina-Timiș, iar probabil la final, la rubrica "și alții ca ei" vor intra primarul Ioan Popa și Felix Borcean. Un primar liberal îl caracteriza pe Ion Marcel Vela ca fiind doar o simplă hologramă careia atunci când "i se va tăia curentul" de către cei care ar trebui să-i verifice hoțiile, o să dispară pentru o lungă perioadă de timp din spațiul public, dar mai ales din cel virtual, spatiul pe care cu atâta măiestrie l-a folosit.

Poate când o să reapară o să revină la vechea pasiune, aceea de agent de asigurări, astăzi având o plajă mult mai mare de acțiune în acest domeniu, decât înainte de 1989. Dar să așteptăm pentru că s-ar putea să avem o surpriză! De la tribuna Parlamentului într-un exces de sinceritate si de demnitate, Ion Marcel Vela să înceapă să-și prezinte și propria activitate de primar al municipiului Caransebeș, cea în care a reușit să fure cât probabil nu a furat niciun primar din România.

Poate așa, în anul Centenarului o să afle și caransebeșenii "din gura păcătosului" cum au dispărut din averea Caransebeșului peste 650 de hectare de teren, apartamente și spații comerciale, părculețe și bălți, fiind date la italieni, la bucureșteni, dar mai ales familiei lui Ion Marcel Vela. Poate o să vorbească tot de la tribuna Parlamentului despre faptul că este cercetat în mai multe dosare penale pentru aceste hoții și poate în final nu o să mai ceară demisia altora ci o să ne surprindă dându-și-o pe a lui. Ar fi un gest de minimă decență și ar respecta și mult clamatul statut al PNL în care scrie că oamenii corupți (ca Ion Marcel Vela) nu au ce căuta în funcții publice. O să așteptăm însă mult și bine, imunitatea parlamentară fiind singurul ascunziș al senatorului Ion Marcel Vela. Să vedem însă pentru cât timp. Sperăm ca acesta să fie cât mai scurt.