Pământul furat de senatorul Ion Marcel Vela lasă urme... adânci!

24.04.2018

Surprinzător sau nu, prima reacţie în jaful cu terenuri, proprietate a municipiului Caransebeş, făcut de fostul primar Ion Marcel Vela, vine chiar din partea acestora. Da, aţi citit bine! Chiar din partea terenurilor! Vă prezentăm mai jos, în câteva imagini, cum arată astăzi fostele păşuni ale caransebeşenilor.  

      Sutele de mii de metri cubi de pământ vânduți către Copisa, constructorul centurii de ocolire a municipiului Caransebeş, iată că lasă urme. Şi nu orice fel de urme, ci unele foarte adânci. Terenurile vândute ilegal şi exploatate la fel de ilegal de către Ion Marcel Vela au luat-o la vale. Ne-am fi aşteptat ca instituţiile abilitate ale statului să fi făcut lumină în aceste tranzacţii, înainte ca pământul să se răzbune. Probabil acesta nu a mai răbdat hoţia. Trebuie să îi dăm, însă, dreptate, pentru că numai el şi cei care l-au vândut ştiu câtă suferinţă i-au produs. Dar cum spunea un bătrân: "şmecherii cu foloasele şi pământul cu ponoasele". Grav este faptul că, foarte curând, în zona limitrofă sensului giratoriu, Oţelu-Roşu - Timişoara, versantul drept o să ajungă în şoseaua care leagă Caransebeşul de Oţelu-Roşu, cu toată protecţia "Sfântului Anton", actualul proprietar.  

        Ne întrebăm oare ce spune marele senator Ion Marcel Vela, când vede şi simte cum îi fuge pământul? Bineînţeles, de sub picioare! Oare îşi mai aduce aminte de la înălţimea demnităţii pe care o ocupă cum prostea consilierii locali, cât de benefice sunt lucrările de curăţire, defrişare de buruieni şi nivelare a acestor terenuri? Poate îşi aduce aminte că aceste hotărâri prevedeau ca după lucrări să fie depus pe aceste terenuri un strat de pământ vegetal, astfel ca terenurile să revină la cota iniţială. Privind imaginile, orice om, cu toate "ţiglele pe casă", poate să estimeze cât de mare a fost hoţia. Cât o fi Ion Marcel Vela de senator (cu grade sau fără grade), tot o să răspundă în faţa legii. În această afirmaţie ne bazăm, din nou, pe bătrânii care de multe ori foloseau expresia "nu l-a mai răbdat pământul"!

      Primarului Felix Borcean îi recomandăm, dacă îi plac imaginile, să le includă în pliantele de promovare a municipiului şi să le distribuie prin Centrul de promovare turistică. Poate aşa o să transforme hoţiile lui Ion Marcel Vela în obiective turistice, aducând cu ele un ban la buget.

      Oricum, rolul Felix Borcean a fost, de la început să acopere, sau să plătească hoţiile lui Ion Marcel Vela.

     Cascada Bigăr ar putea să devină în curând, cum ar spune Marcel Vela, "pistol cu apă", pe lângă craterele lăsate de el, după ce a excavat şi vândut pământul caransebeşenilor.