Nu e tupeu, e nesimţire!

06.12.2017

Cu numai câteva săptămâni în urmă, mai precis, în 30 octombrie 2017, sub titlul "Tupeu de consilier PNL", vă prezentam modul în care posesorul autoturismului de fiţe, din imaginea de mai jos, sfidează legea.

Spuneam atunci că în Piaţa Gugulanilor circulă zvonul cum că respectivul proprietar al autoturismului ar fi un foarte influent consilier local PNL, de fapt, mâna cu care Marcel Vela conduce Primăria municipiului Caransebeş, de la distanţă. Ieri, 5 decembrie 2017, iată unde era parcat acelaşi bolid al aceluiaşi consilier PNL.

Exact în acelaşi loc, ca şi în 27 octombrie 2017, însă, cu o mică modificare. Tablele indicatoare erau întoarse pentru a nu fi observate de ceilalţi conducători auto. Credem că după ce primarul Felix Borcean a instalat acestui consilier un scaun în biroul secretarului, nu ştim în ce calitate, încearcă să-i rezolve şi problema parcării. Aceste lucruri ne duc cu gândul la vremurile de tristă amintire, când Marcel Vela monta un semn "Cedează trecerea" pe Str. Mihail Halici, stradă cu prioritate, caransebeşenii fiind obligaţi să oprească pe o stradă principală, pentru ca Marcel Vela să iasă fără grija de a opri de la apartamentul bunicii.

Considerăm că este timpul ca primarul Felix Borcean să folosească legea şi să o aplice la fel ca în cazul tuturor conducătorilor auto şi în cel prezentat de noi, astăzi. Dar pentru a nu fi acuzaţi că suntem părtinitori, vă mai prezentăm o imagine de încălcare a hotărârilor Consiliului local de către un alt personaj din anturajul senatorului. Timp de câteva săptămâni, aşa cum reiese din fotografia de mai jos, autoturismul din imagine era expus pentru vânzare, nu oriunde, ci în parcarea rezervată din faţa Serviciului de taxe şi impozite al municipiului Caransebeş.

Trecând peste faptul că şi acest proprietar face parte dintre PNL-iştii de frunte şi că datorită acestui lucru are şi un loc de muncă, nu oriunde, ci la Primărie, vă prezentăm ce spune regulamentul privind constatarea şi sancţionarea expunerii vehiculelor în scopul comercializării în alte locuri decât cele autorizate, pe raza municipiului Caransebeş, regulament aprobat la propunerea revoluţionară a lui Ion Marcel Vela, prin HCL 260/27.09.2007. La art. 3, al. 1, citim: "expunerea vehiculelor (staţionarea) pe domeniul public sau privat al municipiului Caransebeş în scopul comercializării acestora constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 1.500 lei". Art. 3, al.2 arată că "staţionarea/parcarea unui vehicul pe domeniul public sau privat al municipiului Caransebeş, pe o durată mai mare de 12 ore, se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 200 şi 400 lei". Toate acestea, cu o singură condiţie, şi anume, să nu fi membru PNL, rudă sau prieten cu Marcel Vela. În caz contrar, cei sancţionaţi vor fi poliţiştii locali.