Lui Ion Macel Vela nu i-a alunecat doar terenul, dar i-a stat și... ceasul

14.05.2018

Nu e vorba de nicio glumă! Lucrurile stau chiar așa: de o săptămână, ceasul de la Tribunal, cu denumirea științifică "Ansamblu monumental Turn - ceas cu clopote" indică pe fiecare față o altă oră. Până și caransebeșeanul pensionar Murariu Cristian Alexandru este în dilemă atunci când trebuie să dea ora exactă, ca să nu mai vorbim despre tinerii care vor să-și dea întâlnire la ceasul cu clopote. Despre melodii nici nu mai poate fi vorba, ceasul neștiind la ce oră să bată.  

Nu știm dacă s-a defectat mecanismul sau șeful SPIR, ing. Ioan Gheorghe Ștefan, fidel lui Ion Marcel Vela, vrea să arate noului său șef, Felix Borcean, că nu se mai ocupă de investițiile făcute de vechiul primar (vezi sculpturile de lemn din Parcul Teiuș). Vorba românului, cel mai bun șef este ultimul.

Pe noi, aceste lucruri ne privesc doar prin prisma funcționalității ceasului, care a costat foarte mulți bani, iar actuala administrație, probabil din cauza costurilor mari de întreținere sau poate chiar din indiferență, îl lasă să oprească timpul în loc. Dar așa cum mulți caransebeșeni se exprimă de doi ani, la Caransebeș timpul s-a oprit. Să pornească, oare, doar peste doi ani?!?