La Caransebeş s-a umflat rânza în poliţiştii locali!

08.05.2018

Nici nu a fost bine instalat în funcţia de şef al Poliţiei Locale a municipiului Caransebeş, că fostul şofer al lui Ion Marcel Vela, mai apoi al lui Felix Borcean, iese în decor. Şi nu oriunde, ci în spaţiul virtual. Supărat pe o postare a nimeni altuia decât a cea a directorului economic Horia Irimia, proaspătul şef al Poliţiei locale, Manole Dumbravă îl jigneşte grosolan pe cel care, de fapt, se ocupă de bugetul din care trăieşte şi familia Dumbravă. Nu o face singur, dar mai asmute şi ceilalţi "tovarăşi" din Poliţia locală, împotriva gurului Horia Irimia, într-un dialog on-line. Nu că am fi noi fani Horia Irimia, dar numărul zilelor de vacanţă ale acestuia depăşeşte numărul zilelor de şcoală ale tuturor angajaţilor Serviciului Poliţiei Locale Caransebeş. Aşa că puţin respect se cuvenea.

Ceea ce nu a ştiut, probabil, Horia Irimia, deşi facebook-ist cu state vechi, este faptul că şeful său suprem, primarul Felix Borcean, declara la instalarea în funcţie a lui Manole Dumbravă că Poliţia locală va avea un singur şef, şi anume, pe cel cu nume de "Meşter". Dacă şef unic al Poliţiei locale este Manole Dumbravă, ne punem întrebarea cine este şeful lui Manole Dumbravă?

Dacă este primarul Felix Borcean, aşa cum spune organigrama proaspăt votată, atunci, Manole Dumbravă trebuia să-şi anunţe şeful despre atacul verbal pe care urma să-l facă către directorul economic Horia Irimia, al cărui şef se presupune a fi tot Felix Borcean. Asta ar fi trebuit să se întâmple dacă fiecare îşi respecta şeful şi fişa postului. În realitate, primarul Felix Borcean nu este şeful nimănui. El însuşi având şef pe Ion Marcel Vela sau, mai grav, când lipseşte acesta din peisaj, pe Andra Pleşa, împternicita de serviciu a senatorului.

Nimeni nu mai are nicio îndoială că Manole Dumbravă a fost instalat şef al Poliţiei locale la directiva lui Ion Marcel Vela, iar Horia Irimia are acelaşi mentor. Nu înţelegem, totuşi, la ce se referă Manole Dumbravă când spune că Horia Irimia are o problemă cu propria persoană, pentru că nu realizează ce vorbeşte.

Nu înţelegem nici ce vrea să insinueze poliţistul Aurel Lelea când spune "noi trebuie să patrulăm prin toate cartierele oraşului, nu umblăm prin baruri şi ne îmbătăm". Dacă se îmbată sau nu e problema lor. Dar cu umblatul prin baruri, mai încet cu pianul pe scări, pentru că Pizzeria Roberto, barul sau terasa consilierului judeţean Dumitru Rujan, sunt locaţiile unde primarul Felix Borcean îşi ţine şedinţele restrânse. Poate jura "pe galben" Manole Dumbravă că nu îşi face veacul la barul lui Rujan? Cu siguranţă, nu! Prezentăm, mai jos, dialogul dintre Dumbravă Manole, Horia Irimia şi Aurel Lelea. 

Concluzia finală în acest dialog o trage caransebeşeanul Sever Neghină, care spune, scurt: "out of service". Noi completăm: "ambii doi"!