La Caransebeş, orice minune ţine trei zile!

25.06.2018

 În urmă cu aproape un an, mai exact în data de 26.09.2017,prezentam câteva imagini care reflectau dezinteresul conducerii Primăriei Municipiului Caransebeş faţă de curăţenia oraşului şi conservarea patrimoniului. Se părea, la momentul respectiv, că primarul Felix Borcean este deschis criticilor justificate şi încearcă să rezolve sesizările caransebeşenilor. A fost doar o falsă impresie, modul heirupist şi numai la reclamaţii devenind strategia de primar a lui Felix Borcean. Pentru a fi convingători, vă prezentăm imaginile arătate cu un an în urmă şi altele, în oglindă, de astăzi.  

26.09.2017
26.09.2017
În prezent
În prezent
26.09.2017
26.09.2017
În prezent
În prezent

A trecut un an şi aceleaşi locuri au rămas cu aceleaşi probleme. Căminul sau, mai exact, internatul Liceului Traian Doda, de pe Strada Episcop Nicolae Popeea este într-o stare de degradare mai avansată decât anul trecut, însă pentru a speria curioşii, conducerea primăriei a avut super-ideea de a amplasa o tablă care avertizează că obiectivul este supravegheat video, iar depozitarea gunoaielor se pedepseşte. Dacă sistemul de supraveghere funcţionează, ne întrebăm: oare primarul Felix Borcean nu observă jungla din faţa şi din curtea internatului?  

 Despre următoarea locaţie, cârcotaşii spun că ar fi sau ar urma să fie o nouă proprietate a lui Ion Marcel Vela, iar noi ne permitem doar să o prezentăm, fără a avea speranţa că Felix Borcean are curajul să ia măsuri împotriva proprietarului, deşi trece zilnic cu maşina prin zona respectivă.

Curăţenia din cartiere lăsăm să o aprecieze caransebeşenii, noi putând fi acuzaţi de subiectivism.  

Am sesizat anul trecut cum din cauza indolenţei conducerii primăriei, încet-încet, sculpturile de lemn din Parcul Teiuş dispar una câte una, din cauza degradării. Ne întrebăm, oare ce sentimente îl încearcă pe maestrul Bata Marianov, de acum se pare caransebeşean, când îşi vede proiectul într-o asemenea stare de degradare?

În legătură cu Parcul de sculptură în andezit de la intrarea în cartierul Valea Cenchii, grupul PSD a solicitat primarului Felix Borcean, să prezinte autorizaţia de construire a parcului şi documentele care atestă proprietatea terenului. Am aflat doar că terenul a fost al primăriei, care l-a vândut S.C. Pangram S.A., iar apoi, primăria a montat statuile pe un teren privat. Nu am aflat dacă există vreun contract de închiriere pe teren sau vreun alt document care să ateste acordul S.C. Pangram, pentru montarea parcului de sculptură. Ne întrebăm, în aceste condiţii, cum a fost eliberată autorizaţia de construire şi dacă aceasta a fost eliberată vreodată. Se pare că şi în acest caz necunoscutele sunt atât de multe încât primarul Felix Borcean nu ştie ce să răspundă. Noi suntem convinşi că, până la urmă, tot o să răspundă cineva!