La Caransebeş, Felix Borcean boicotează referendumul pentru familie! 

08.10.2018

Ipocrizia şi supunerea primarului Felix Borcean faţă de Ion Marcel Vela nu mai are margini. Dacă mai era ceva de demonstrat în faptul că Felix Borcean e doar o unealtă în mâna lui Ion Marcel Vela, acest lucru s-a demonstrat miercuri 3 octombrie 2018.

În urma unei solicitări din partea Episcopiei Caransebeşului, Compartimentul de Urbanism autorizează montarea a trei bannere, în trei locaţii diferite, care să promoveze referendumul ce urmează să aibă loc în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, având ca temă - familia tradiţională. Nimic nu e anormal până aici, autorizaţia fiind semnată pentru primarul Felix Borcean de nimeni altul decât viceprimarul Marius Isac, "pupila" şi sponsorul lui Ion Marcel Vela.

Numai că, la doar o zi de la autorizare, după ce tot unul din serviciile primăriei a montat aceste bannere, mai exact în dimineaţa zilei de miercuri 03.10.2018, Episcopia a avut marea surpriză ca bannerele să fie date jos, tot de cei care le autorizaseră şi le montaseră. Dacă la Felix Borcean ştim cum se dă singur în judecată pentru a-şi anula ilegalităţile făcute (vezi cazul Teracon), acum lucrurile stau altfel.

Pe surse am aflat că "tătucul" Ion Marcel Vela a sunat la primărie şi i-a făcut "albie de porci" pe primar, viceprimar şi citymanager, care, în loc să boicoteze referendumul pentru familie, s-au trezit să autorizeze trei nevinovate bannere de promovare a acestuia. Rezultatul? Bannerele au fost date, de urgenţă, jos, cu toată mirarea reprezentanţilor Episcopiei, care au asistat neputincioşi la această acţiune.

Dacă pe Ion Marcel Vela îl putem înţelege de ce nu îl interesează familia tradiţională, el având de foarte mulţi ani una "ciudată", speram, totuşi, măcar din partea lui Felix Borcean, să poată lua o decizie proprie în mandatul lui de probabil patru ani, şi anume, aceea de a susţine acest referendum solicitat de peste 3 milioane de români. Suntem curioşi dacă Ion Marcel Vela o să mai apară, sâmbătă sau duminică, aşa cum obişnuia, cu toată presa de casă, să dea declaraţii cum susţine familia tradiţională şi cum a votat DA, la referendum. Nu credem că PNL, păpuşarul Ion Marcel Vela şi păpuşile Felix Borcean, Marius Isac şi Andrei Ungur mai pot minţi pe cineva în ceea ce priveşte implicarea lor la acest referendum.

Din informaţiile pe care le avem, la întrebarea: "De ce au fost date jos bannerele?", răspunsul Primăriei Caransebeş a fost unul, din nou, mincinos, şi anume, acela că au fost reclamaţii în legătură cu forma şi conţinutul bannerelor. Pentru a arăta cititorilor noştri că bannerele sunt legale, redăm art. 30 din Legea nr. 3 din 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care la Aliniatul (2) precizează: "În campania pentru referendum, partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunări publice şi prin mijloace de informare în masă. Mai mult decât atât, Episcopia primise și avizul necesar pentru montare, adică toate condițiile erau îndeplinite, dar ce folos.

Oricum, la solicitarea de a se prezenta reclamaţiile, răspunsul a fost că nu există decât sesizări verbale şi niciuna scrisă și că au fost sesizări făcute inclusiv la Biroul Electoral Judeţean (BEJ). În urma verificărilor făcute, la BEJ nu există nicio sesizare în ceea ce priveşte aceste bannere. De fapt, reprezentanţii Primăriei Caransebeş minţeau, din nou, pentru a-şi acoperi gafa făcută de aprobare a montării bannerelor, fără acordul lui Ion Marcel Vela. Dar ca să devină şi mai ridicoli, tot cei de la Primărie au spus că deşi acele locuri au fost autorizate pentru referendum, bannerele trebuiau date jos, urmând a fi înlocuite cu cele de promovare a unei noi paranghelii ale lui Ioan Cojocariu, "Toamna la gugulani".

Din toate cele prezentate, nu putem trage decât o singură şi dureroasă concluzie: pentru primarul Felix Borcean, acest referendum la nivel naţional cu o temă ce ţine de familie este mai puţin important decât "Toamna la gugulani".

Nu ştim dacă gugulanii, în urma sărbătorii organizate de Ioan Cojocariu vor avea cămara plină, însă un lucru e cert: conducerea Primăriei Caransebeş, sub oblăduirea lui Ion Marcel Vela "nu are toate ţiglele pe casă".

Pentru a decide dumneavoastră dacă lucrurile stau aşa, vă prezentăm avizul de publicitate temporară, nr. 27, din 01.10.2018, precum şi o fotografie cu grafica bannerului montat în zona Fântânii, strada Nicolae Corneanu.

PS Mai prezentăm și bannerele pro-referendum, amplasate în orașul Băile Herculane care au putut fi admirate vineri 05.10.2018 și de primarul Felix Borcean, prezent la Festivalul Răchiei și al Bucatelor tradiționale din Banatul de munte. Însă Primarul liberal din Herculane este normal (la cap).