La Caransebeş,                       ”coşmarul continuă”...

26.09.2017

       Toţi locuitorii municipiului Caransebeş, consumatori de emisiuni radio, sunt intoxicaţi în fiecare zi cu deja obositoarea reclamă a vestitului S.C. Transal Urbis SRL, al cărui acţionar majoritar este Consiliul local al municipiului.

        Consilierii PSD au vorbit mult despre preţul exorbitant de mare al metrului cub de gunoi şi de faptul că Transal Urbis nu face decât să consume bani, nu să fie o societate generatoare de profit. Reclama cu pricina suna cam aşa: "Caransebeşul este un model de curăţenie în zonă...." Probabil, primarul Felix Borcean şi realizatorii reclamei se referă la un alt Caransebeş, nu la cel pe care urmează să vi-l prezentăm noi. Este adevărat că, la noi românii, şi "minciuna e vorbă", însă, măcar să nu fie aşa pe faţă. Primăria, prin super-operatorul de salubritate, face apel la caransebeşeni să păstreze curăţenia şi să adune selectiv gunoiul. O să vă prezentăm, în câteva imagini, de-a dreptul şocante, cum păstrează primăria curăţenia unor zone centrale ale municipiului Caransebeş. De mai mult timp, ne întrebăm de ce Serviciul public de întreţinere şi reparaţii (SPIR) nu se apropie de locaţia prezentată în fotografia de mai jos. 

            La început, am crezut că este vorba de a realiza un record cu cel mai înalt şi mai neîngrijt gard viu. Curiozitatea ne-a determinat, însă, să vedem ce se ascunde în spatele acestui gard viu. Ceea ce am descoperit şi ceea ce vă prezentăm şi dvs., în imaginile de mai jos depăşeşte orice închipuire. În spatele acestui imens gard viu se află ruina a ceea ce a fost odinioară cel mai modern internat şcolar din Caransebeş, cel al Liceului Teoretic Traian Doda, exact acel liceu pe care l-a păstorit actualul edil, Felix Borcean, înainte de a fi primar. Dincolo de acest gard viu, pentru că cel din proiect nu mai poate fi observat, se află un adevărat dezastru, o adevărată junglă de vegetaţie, combinată cu mormane de mizerie, transformând această locaţie într-un adevărat focar de infecţie, dar care în mintea primarului Felix Borcean este o "locație în conservare". Fotografiile sunt mai mult decât grăitoare şi vă atragem atenţia că la ele nu a fost folosit pixelul albastru. 

           Pentru cei care nu ştiu, acest cămin a fost preluat (în condiţii dubioase), de către Primăria municipiului Caransebeş, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin. Acum este gestionat de faimosul Serviciu de cazare, un alt SRL, satelit al primăriei, consumator de buget. Poate credeţi că persoana ce apare în fotografie este administratorul căminului. Nici vorbă de aşa ceva. Este un biet om al străzii, care probabil nu a avut loc în marile proiecte sociale ale lui Felix Borcean, proiecte cu care se laudă în fiecare zi şi a găsit aici un acoperiş deasupra capului. Sperăm, însă, că, încă directorul Serviciului de cazare, Sorin Bejeriţă, nu încasează chirie şi de la acest om necăjit, pentru a-şi putea lua salariul destul de bunicel. Spunem încă director, pentru că acestuia i-a fost solicitată demisia, demisie care a fost deja înaintată Consiliului de Adinistraţie, acum ducându-se un adevărat război, (nu concurs), între două persoane reprezentante a două tabere diferite din conducerea primăriei. Pe noi nu ne interesează această luptă, însă halul de degradare în care a ajuns un spaţiu de cazare din centrul municipiului, odinioară foarte funcţional, nu ne poate lăsa indiferenţi. Asta în condiţiile în care, pe listele de audienţe, sunt permanent persoane care solicită un acoperiş deasupra capului. Vă informăm domnule primar că niciodată grupul PSD nu se va opune alocării unor sume de bani pentru reabilitarea acestui cămin. În schimb, dvs. aveţi în continuare alte priorităţi. Aquaparcul promis în campanie s-a transformat în reabilitare de strand, care în curând va costa cât un aqualand. La început, ați declarat în presă că investiţi 100 mii euro în reabilitarea strandului. Se pare că, până acum, aţi executat deja lucrări de 200 mii euro şi sunteţi departe de finalizarea lucrării. Ne întrebăm oare cum arăta acest cămin şi câte persoane puteau fi cazate în el folosind aceşti bani. Poate că ar trebui să ştiţi că acest bloc este proiectat ca unul de garsoniere, cu baie proprie la fiecare cameră.

          Un alt exemplu de gospodărire "a la Felix" este chiar vis-a-vis de curtea Liceului Traian Doda, adică în buricul târgului, unde se află locaţia din fotografia de mai jos. Suntem convinşi că aşa arăta şi când deschidea anul şcolar în calitate de director şi când participa la deschiderea anului şcolar, în calitate de primar. Nu vrem să credem că directorul/primarul nu a observat jungla din centrul oraşului. Recunoaştem că noi nu am observat nicio tablă pe care să scrie "obiectiv protejat de conducerea primăriei", aşa că, domnule primar, faceţi-vă datoria şi somaţi proprietarul să îşi igienizeze şi să îşi întreţină proprietatea. 

         Trecem acum la o altă zonă, şi vă prezentăm cum arată trotuarele şi rigola în zona Spitalului de boli contagioase. )

           Credeţi că de asemenea condiţii de igină au nevoie bolnavii de TBC sau au nevoie de un aer foarte curat?

           La numai o sută de metri, un alt model de curăţenie marca Transal Urbis şi SPIR în aceeaşi zonă. 

         Domnule primar Felix Borcean să ştiţi că şi răbdarea caransebeşenilor are o limită. Noi considerăm că această limită, nu numai că aţi atins-o în doar un an şi trei luni de mandat, ci aţi şi depăşit-o. Să ştiţi că pentru noi, lumea este cea prezentă pe străzi, nu pe reţelele de socializare. De pe rețelele virtuale, realitatea poate părea mult mai frumoasă, însă iată că viața bate filmul şi realitatea orașului prezentată de noi, aici, o bate pe cea virtuală, prezentată de presa de casă.

        Pentru a prefaţa prezentarea unor lucrări executate în mandatul dvs., lucrări care nici nu au început bine şi sunt distruse, vă prezentăm în grupajul foto de mai jos cum arată marea lucrare la faimoasa barieră automată din zona Gugulanul.

        Iată cum arată bordurile la câteva săptămâni după ce au fost montate. Domnule primar, vă dăm, din nou, un sfat, dacă domnia voastră, viceprimarul, administratorul public şi şeful SPIR nu vedeţi aceste lucruri, măcar angajaţi un clarvăzător, poate vă ajută.

          Apropo' era să uităm să vă prezentăm ce a rămas în urma curăţeniei de la marea inaugurare a ştrandului. 

          Nu avem nicio informaţie de vreo aterizare forţată sau accident aviatic pe malul Timişului. E adevărat că Marcel Vela avea în cap avioane, însă voia să le monteze ca monumente la intrările în oraş. Se pare că această parte a poveştii nu vreţi să o cotinuaţi şi aţi decis să le aruncaţi pe malul Timişului. Poate vine Marcel Vela cu drujba (vezi acţiunea Lăpuşnicu Mare) şi face curat.

         Încheiem prin a vă sugera să ne urmăriţi pentru că, mai mult ca sigur, vom reveni!