Ipocrizia lui Ioan Cojocariu, zis Coajă, nu are limite!

06.03.2018

      Portavocea lui Ion Marcel Vela (nu a PNL), în Consiliul Judeţean Caraş-Severin, consilierul Ioan Cojocariu, îşi face din nou numărul.

  În ultima şedinţă a forului judeţean, "omul de cultură" Coajă se arăta profund nemulţumit de faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a decis să repartizeze la Capitolul pe domenii de intervenţie, pe 2018, pentru programele şi proiectele culturale, doar suma de 400 mii lei, dintr-un total de 650 mii lei, restul de 200 mii lei fiind repartizaţi pentru sport şi 50 mii lei pentru proiectele de tineret. Ghinionul lui Ioan Cojocariu constă în faptul că pe lângă consilier judeţean, mai ocupă şi funcţia de manager al Casei de Cultură a municipiului Caransebeş.

     O dată cu şedinţa Consiliului judeţean a avut loc şi şedinţa Consiliului local al municipiului Caransebeş, şedinţă la care se aprobau sumele la acelaşi capitol de finanţare, propuse însă de primarul Felix Borcean. Vă prezentăm cam cum a arătat propunerea primarului Felix Borcean la acest proiect.

    Total sume alocate - 250 mii lei, din care pentru sport - 190 mii lei, pentru cultură 8 mii lei, pentru protecţie mediu - 17 mii lei, pentru religie - 35 mii lei.

   Ne întrebăm unde se afla omul de cultură Coajă când primarul Felix Borcean venea cu o propunere, ca la sport să se aloce 190 mii lei, iar la cultură - 8 mii lei, adică, pentru sport de 20 de ori mai mult decât pentru cultură. Răspunsul e probabil următorul: Coajă se ocupa să-şi finalizeze construcţiile ilegale de care Felix Borcean l-a păsuit. Despre activitatea desfăşurată ca manager la Casa de Cultură, ce să mai vorbim?!? Ansamblurile de copii şi chiar Doina Banatului aparţin unor asociaţii, fiind obligate să cerşească bani şi să se pregătească în frig (pentru economie) în sediul Casei de Cultură. Unora dintre ele, nepermiţându-li-se accesul în Casa de Cultură, pe diverse motive, îşi desfăşoară activitatea în alte spaţii decât ale acestei instituţii culturale.

      De fapt, Ioan Cojocariu administrează Casa de Cultură ca pe propriul SRL. Contractele de închiriere ale Casei de Cultură au fost încheiate fără licitaţie, după bunul plac al lui Coajă, deşi clădirea este a Consiliului local şi se află în domeniul public. Societatea Gugulania Art este una care căpuşează bugetul local, vânzând prin anticariat ce cumpără Coajă de la second hand sau prin contracte pentru lucrări de reparaţii drumuri cu primăria, prin SPIR. De fapt, Casa de Cultură şi Gugulania Art au devenit maşini de făcut bani, dar nu pentru bugetul local.

    În schimb, primarul Felix Borcean este mai interesat de echipa de fotbal Viitorul Caransebeş, care are nevoie de 190 mii lei pentru a termina campionatul într-o ligă, alături de Foresta Armeniş, Rapid Buchin şi Croaţia Clocotici. Oare tot 2 miliarde au alocat şi Armenişul, Buchinul ori Clocotici pentru finalizarea campionatului? Despre susţinerea echipei de judo a Hidroelectrica nu spunem nimic. Ştim noi de ce!

   Repartizarea banilor, total aberantă, nu a rămas aşa, deoarece, consilierii PSD profitând de faptul că cei din grupul PNL, alături de preşedintele de şedinţă habar nu au ce votează, au reuşit să rupă 40 mii de la capitolul sport, transferând 7 mii lei la cultură şi 33 mii lei la mediu.

     Aşa că, Ioan Cojocariu, dacă vrea să servească cultura, să fie la fel de activ, în conformitate cu fişa postului de manager, şi la Caransebeş. Iar banii obţinuţi să-i folosească pentru programe cu adevărat culturale pentru sprijinirea ansamblurilor de copii, nu pentru statuile şi bâlciurile cu care a obişnuit caransebeşenii.

   Felix Borcean a gândit bine când, la începuturile carierei sale de primar, a încercat înlocuirea lui Coajă. Doar că nu i-a ieşit. Poate la următoarea încercare!