Încet dar sigur, terenurile înstrăinate ilegal de Ion Marcel Vela se întorc la caransebeşeni...

16.04.2018

Iată că după Instituţia Prefectului, şi instanţa constată încălcările de lege săvârşite la vânzările de terenuri în mandatele lui Ion Marcel Vela. Prin sentinţa civilă nr. 3342/23 mai 2017, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara în dosarul 3550/115/2016 şi admite acţiunea de anulare a actului administrativ emis prin HCL Caransebeş 328/13.11.2015 (dezmembrare şi vânzarea a patru loturi de teren), depusă de Instituţia Prefectului - Judeţul Caraş-Severin.  

Doar perseverenţa şi insistenţa grupului PSD din Consiliul Local al municipiului Caransebeş l-a determinat pe actualul primar, Felix Borcean, să acţioneze şi să solicite Compartimentului juridic demararea acţiunii de recuperare a celor patru parcele de teren vândute cu încălcarea legii, de Ion Marcel Vela.

Din cei trei cumpărători, toţi prieteni ai senatorului Ion Marcel Vela, numai unul a fost dispus să desfiinţeze contractul pe cale amiabilă, în faţa notarului. Este vorba de Domilescu Manea, socrul şoferului primarului Ion Marcel Vela, dar şi al primarului Felix Borcean. Nu ştim dacă a înţeles de bună voie, sau teama de verificare a modului în care a primit cele 4,4 Ha de teren, ca donaţie pentru Asociaţia Creştin Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul, l-a determinat să semneze actul notarial de revocare a contractului.

Celelalte două persoane, respectiv, Strejariu Bianca Maria şi Garaş Nicolae, nu au fost de acord cu desfiinţarea pe cale amiabilă, primarul Felix Borcean fiind forţat să demareze acţiuni în instanţă pentru recuperarea terenurilor.

În cazul cumpărătorului Strejariu Bianca Maria, lucrurile sunt mai complicate, aceasta donând parcela lui Strejariu Filip Petru, fostul viceprimar al municipiului Caransebeş.

Avem toată încrederea că cele sesizate pe parcursul a doi ani, de către consilierii PSD, cu documente, în legătură cu vânzările de terenuri în timpul mandatelor lui Ion Marcel Vela, îl vor obliga pe actualul primar, Felix Borcean, să uite de promisiunile făcute lui Ion Marcel Vela şi să se ţină de promisiunile făcute caransebeşenilor în campania de alegeri. Dacă bugetul se pare că nu ţine cu Felix Borcean, măcar să facă lumină în problema înstrăinărilor de terenuri, făcută după politica de înstrăinare a patrimoniului promovată de Ion Marcel Vela, şi să încerce să recupereze ce se mai poate recupera.