Guru Horia Irimia îl dezinformează pe primarul Felix Borcean

26.02.2018

Guru Horia Irimia îl dezinformează pe primarul Felix Borcean

Trezit parcă brusc la viaţă, marele finanţist Horia Irimia îi mai dă o palmă pe obraz şefului său, primarul Felix Borcean. Horia Irimia îl contrazice, după ce în 20 februarie 2018, în expressdebanat.ro, sub titlul "Buget de avarie la Caransebeş! Felix Borcean: Am ajuns în situaţia de a plăti, practic, doar salariile", primarul municipiului declara, cităm: "Am ajuns în situaţia de a plăti practic doar salarii! În prezent, bugetul pentru salarii se ridică la 80% din bugetul Caransebeşului! Cu ce rămâne mai facem ce putem!", am încheiat citatul.

Păi, măi, nea Horică, în loc matale să te ocupi cu informarea corectă a şefului despre buget, în calitate de director economic foarte bine plătit, ţi-ai găsit să-l cerţi acum pe consilierul Valentin Dascălu, care oricum ştie mult mai bine decât dumneata despre ce este vorba în ecuaţie. De ce nu ai matale curajul să-i spui primarului că el bătea câmpii în declaraţia de mai sus, fiind informat greşit tocmai de directorul economic, care întâmplător eşti dumneata. Şi ca să lămurim şi aberaţiile pe care dumneata le susţii în legătură cu punerea la dispoziţia consilierilor a listei datornicilor la bugetul local, în loc să vii cu tot felul de scuze, mai bine ai face tot ce îţi stă în fişa postului să recuperezi aceste datorii. Dumneata, în loc să recuperezi aceste sume foarte mari, încerci să le ascunzi invocând secretul fiscal şi interzicerea publicării datelor cu caracter personal. Adică, matale consideri că în numele datornicului sau al societăţii şi datoria pe care o au acestea sunt interzise a fi prezentate celorlalţi cetăţeni buni platnici? Îţi spunem noi, că nu!

Poate ne prezinţi şi nouă acel document primit de la Ministerul Dezvoltării, pe care îl invoci, spunându-ne că nu este posibil să pui la dispoziţia consilierilor lista datornicilor. Suntem foarte curioşi să vedem ce ai întrebat şi ce ţi s-a răspuns. Presupunem că răspunsul nu este unul care să ţină de secret fiscal sau de publicarea unor date cu caracter personal, dar până atunci, recomandarea noastră este să nu confunzi bugetul cu şahul şi de acum înainte să ne ţii numai în mutări surpriză, că s-ar putea să primeşti mat!