Felix Borcean, rupt, din nou, de realitate

07.11.2017

În loc să găsească soluţii, sau cel puţin să se abţină, primarul Felix Borcean recidivează. Nu mai este străin pentru nimeni faptul că primarul municipiului Caransebeş vorbeşte doar ca să se afle în treabă, fără a fi cât de cât informat.

Ultima aberaţie este cea legată de tarifele pentru gunoi, unde municipiul Caransebeş a reuşit să devină campion naţional, având cel mai mare preţ/persoană din ţară. La solicitarea grupului PSD din Consiliul local de a găsi o variantă de aliniere a preţului gunoiului cu celelalte localităţi din judeţ, Felix Borcean vine cu o explicaţie stupefiantă, dată, bineînţeles, în presa de casă pe care o mai are fidelă: "e complicată problema gunoiului în perspectiva majorării tarifelor şi uniformizării lor la nivelul de judeţ. Cred că în acel moment, Caransebeşul va avea un statul privilegiat, în sensul că cei din Oţelu Roşu, Reşiţa sau alte exemple date vor suferi o dublare sau chiar triplare a tarifelor, în timp ce la noi creşterea va fi una suportabilă. Despre tariful din Caransebeş vă pot spune că Transal face permanent investiţii şi face cea mai bună colectare selectivă, în momentul de faţă, din judeţ".

Greşit, domnule primar! Dacă aveaţi măcar minima curiozitate să citiţi acele contracte despre care vorbeau consilierii PSD, aţi fi putut observa că durata lor este de opt ani. Deci, pe înţelesul domniei voastre, timp de opt ani, celelalte localităţi vor plăti aproximativ jumătate din preţul pe care îl plătesc caransebeşenii. Probabil, dumneavoastră nu aveţi încă idee ce înseamnă un contract, pentru că altfel aţi fi realizat că uniformizarea preţurilor pe următorii opt ani a fost deja stabilită prin acele contracte care pe dumneavoastră nu vă interesează.

Încă o întrebare care se pune este: despre ce investiţii vorbiţi la Transal Urbis şi la ce este nevoie de ele? Credeţi că pe caransebeşeni îi interesează cum adună Transal gunoiul, sau că plătesc dublu faţă de toţi ceilalţi locuitori ai judeţului? Credeţi că toate celelalte 76 de localităţi din Caraş-Severin sunt conduse de primari care nu ştiu să servească interesele cetăţenilor şi numai dumneavoastră ştiţi cum să gestionaţi deşeurile, aplicând preţuri duble oamenilor care v-au ales?

În ceea ce priveşte paralela pe care o fac cei care vă promovează imaginea, în legătură cu preţul la apă, vă recomandăm ca înainte de a le da "bun de tipar" să citiţi din nou contractele. Ne referim aici la contractul pe care l-a semnat administraţia Caransebeş, atunci când a devenit asociat în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Acvabanat". Citind, veţi avea surpriza să constataţi că Administraţia Caransebeş şi Consiliul local s-au angajat să plătească acest preţ/m.c. de apă. În baza acestei asocieri, Caransebeşul are reţea nouă de alimentare cu apă şi canalizare, staţie de epurare ultramodernă (după spusele dumneavoastră) şi, în curând, o uzină de apă ultramodernă.

În concluzie, poate credeţi că dă bine la presă ce declaraţi dumneavoastră, însă, este în totalitate fals. Prin urmare, nu dă bine nici la imaginea dumneavoastră şi nici la buzunarul caransebeşenilor, faptul că plătesc 15 lei/persoană, în condiţiile în care celelalte localităţi plătesc 8 lei/persoană.

Poate la noua dumneavoastră indemnizaţie nu contează, dar la pensia minimă se simte!

Un vechi proverb popular spune: "Dacă tăceai, filosof rămâneai!"