Felix Borcean executat de Ion Marcel Vela precum Bastus de războinicul Gerula!

07.02.2019

Generațiile de pionieri și șoimi ai patriei își aduc aminte de perioada anilor 1967-1968 când filmele istorice umpleau sălile puținelor cinematografe orășenești și ale căminelor culturale sătești, prezentându-ne adevărata istorie a poporului român. Unul dintre aceste filme, mai exact filmul "Columna" produs în 1968 era propus pentru premiul Oscar. Acesta a rămas însă celebru, nu prin faptul că a fost nominalizat la premiul Oscar, ci prin celebra replică dată de personajul Bastus intrerpretat magistral de regretatul actor George Dinică, războinicului Gerula, intrepretat de un alt titan al actoriei românești, Ilarion Ciobanu. Celebra replică dată de Bastus lui Gerula suna astfel: "În nemernicia mea, ca un câine turbat, am mușcat mâna care m-a crescut și care m-a hrănit și am privit râzând cum ai mei se stingeau de sete pe ziduri". Este o replică ce ar putea să pice ca o mănușă la modul cum și-a"mazilit" Ion Marcel Vela propria-i creație, Felix Borcean.

VIDEO

Să nu cădem totuși în greșeala de a crede acest lucru pentru că situația este total diferită. Dacă în cazul lui Bastus era vorba de trădare, acesta trădându-l pe Decebal și fiind pedepsit de războinicul Gerula, în cazul lui Felix Borcean este vorba pur și simplu de hoție, acesta fiind executat de către Ion Marcel Vela pentru că nu a mai acceptat să-i acopere hoțiile din cele trei mandate și nu i-a mai permis acestuia să fure în continuare din patrimoniul municipiului Caransebeș prin interpuși.

Să explicăm însă ce înseamnă hoții și o să ne lămurim de ce Ion Marcel Vela a decis la sfârșitul săptămânii trecute Andrei Ungur "IN", iar Felix Borcean "OUT" din politica liberală. Doar Felix Borcean mai poate crede că statutul de simplu membru PNL nu este ultimul pas pentru lichidarea lui atât ca imagine cât și politic. Dar să vedem mai exact cine este Andrei Ungur. Este fiul mai mare al răposatului medic Ioan Ungur, cel care alături de Gabriela Pleșa, actuala parteneră a lui Ion Marcel Vela erau "interpușii" prin intermediul cărora Vela a "sifonat" terenurile municipiului Caransebeș. Vă aduceți aminte că într-unul dintre articolele anterioare "Afaceri "paranormale" cu loturi, parcuri și izlazuri, marcă înregistrată Ion Marcel Vela" prezentam cu lux de amănunte cum o parte din terenurile primăriei printre care și un părculeț de lângă internatul liceului forestier a ajuns în posesia Gabrielei Pleșa, iar apoi în poseia lui Ungur Ioan (pe aceeași tranzacție fiind mai multe terenuri). Numai că, în urma decesului doctorului Ioan Ungur, Ion Marcel Vela s-a trezit într-o nouă situație. Terenurile urmau să revină familiei răposatului Ioan Ungur, mai precis celor doi fii și soției acestuia. Cu mintea diabolică în ale hoției, Ion Marcel Vela a decis să-l "adopte" politic pe unul dintre fii doctorului Ioan Ungur și anume pe actualul city manager, Andrei Ungur. A făcut acest lucru pentru a fi sigur că terenurile furate de el și moștenite de Andrei Ungur sunt în siguranță. Încă din campania de la alegerile locale din 2016, Andrei Ungur era anunțat cu surle și trâmbițe de Ioan Marcel Vela ca viitorul city manager al municipiului Caransebeș. Lucru care s-a și întâmplat. Grav este însă faptul că s-a întâmplat cu acceptul primarului ales, Felix Borcean, care nu știa cine este Andrei Ungur și ce îl așteaptă din partea acestuia în următorii ani. Ion Marcel Vela nu s-a înșelat în privința devotamentului lui Andrei Ungur, dovadă fiind tranzacția unei parcele de teren vândute de familia Ungur unei terțe persoane cu suma de 18.000 euro, bani care au intrat direct în buzunarele lui Ion Marcel Vela.

Poate acum Felix Borcean, după ce a fost debarcat de peste tot de către Ion Marcel Vela și a început să primească sfaturi atât de administrație cât și politice de la Andrei Ungur pe care fie vorba între noi, îl considera chiar prieten, ar fi cazul să se aplece mai mult peste toate hoțiile pe care noi le relatăm de aproape 3 ani și să ia cele mai severe măsuri care se impun, inclusiv declanșarea unei anchete a DNA cu privire la tranzacțiile cu terenuri făcute de administrația Vela. Asta cu două condiții: "să aibă sânge în instalație" și să își dorească să mai candideze.

Totuși la insistențele consilierilor PSD din consiliul local, Felix Borcean a făcut și câțiva pași micuți, însă fără finalizare. Este cazul parcelei de 10.000 m² de teren pe care consilierul județean Dumitru Rujan, sub atenta coordonare a lui Ion Marcel Vela a cumpărat-o prin SC. Dum Junior Construst. SRL tocmai în ziua în care se schimbau liniile la Caransebeș, adică Felix Borcean venea și Ion Marcel Vela pleca. Contractul are nr. 1218/24.06.2016, iar prețul este unul stupefiant - 1,35 euro/m². Asta în condițiile în care, în aceeași zonă, terenuri mult mai proaste se vindeau cu minim 20 euro/m². Pe lângă faptul că Dumitru Rujan nu a construit nimic (așa cum prevede clauza din contract), nu a plătit nici măcar suma de 13.500 euro pe care din nou, surpriză, era obligat să o plătească într-un an de zile de la data cumpărării. Presat de consilierii PSD, primarul Felix Borcean a fost obligat să ia terenul înapoi la primărie. Rămâne totuși întrebarea: de ce Felix Borcean nu a acționat în instanță firma SC. Dum Junior Construct. SRL pentru plata sumei de 13.500 euro, pentru că prejudiciul produs primăriei este evident. Faptul că Dumitru Rujan a cedat terenul de 10.000 m² (teren care presupunem noi, era tot al lui Marcel Vela) fără luptă, l-a scos și pe acesta din cărțile lui Ion Marcel Vela, practic acesta nemaiavând nevoie de serviciile lui Dumitru Rujan. După cum se poate observa, când este vorba de PNL-ul condus de Marcel Vela nimic nu este întâmplător și totul este pe bani foarte mulți.