Dezinformarea lui Horia Irimia, continuă! Iată cine sunt adevăraţii campioni ai Caransebeşului la... datorii!

10.05.2018

Doi ani le-au trebuit consilierilor PSD să-l convingă pe primarul Felix Borcean de obligaţia publicării listei cu persoanele juridice şi fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul local al municipiului Caransebeş. Acum putem afirma cu convingere faptul că Felix Borcean încerca să ascundă "topul campionilor" la datorii, aceştia fiind persoane apropiate lui Ion Marcel Vela, iar pe cale de consecinţă, lui Felix Borcean.


În final, nu au mai ţinut nici dezinformările lui Horia Irimia în legătură cu ilegalitatea unui astfel de demers şi nici opoziţia unor persoane direct interesate în ascunderea adevărului, aprigi susţinători ai lui Felix Borcean. Vă prezentăm, mai jos, cele două liste cu datornici, persoane juridice şi persoane fizice, la bugetul local al municipiului Caransebeş. 

Persoane juridice:

Persoane fizice:

Ceilalţi datornici se găsesc pe site-ul primăriei.

Şi ca în orice sport, să anunţăm "campionii": pe primele două locuri conduc, detaşat, Avram Silviu Dan, cu o datorie de 849.927 lei (firma ERA Comexim SRL şi AS Prod Avram SA) şi Simescu Gheorghe, cu o datorie de 490.884 lei (firma Grand GE.A.S. SRL şi Biroul Individual Notarial Simescu Gheorghe). Deşi pe locul opt, noi am decis să premiem cu locul al treilea S.C. Transal Urbis SRL, cu o datorie de 1 miliard, nu de alta, dar este societatea care pe lângă faptul că mănâncă banii primăriei, nici nu îşi plăteşte datoriile. Poate de ruşine, primarul Felix Borcean va promova în stilul caracteristic un proiect de hotărâre prin care să plătească de la buget, adică din banii caransebeşenilor buni platnici, datoriile SC Transal Urbis SRL, societate care se presupune că ar trebui să producă profit, nu datorii. Nu credem că mai poate face acest lucru, deoarece, nici înaintaşul său Ion Marcel Vela nu a putut să promoveze un HCL prin care să-i "graţieze" pe Avram Silviu Dan şi pe Simescu Gheorghe de datorii. Dacă în ceea ce-l priveşte pe Avram Silviu Dan, toată lumea, mai puţin primarul Felix Borcean ştie că este rău platnic, atât la bugetul de stat, cât şi la cel local, reuşind performanţa de a aduna o datorie la bugetul primăriei de 8,5 miliarde lei vechi, fără a fi deranjat, în cazul lui Gheorghe Simescu, lucrurile stau cu totul altfel. Timp de 12 ani, prin Cabinetul individual notarial pe care îl deţine, au fost încheiate toate tranzacţiile cu terenuri, cele care ridică foarte multe semne de întrebare, tranzacţii pentru care Primăria sau cumpărătorii trimişi de Ion Marcel Vela au plătit onorarii semnificative. Din verificarea a aproximativ 40 de contracte încheiate prin acest birou notarial, în care vânzătorul era Primăria Caransebeş, comisioanele erau cuprinse între 1.600 lei şi 11.899 lei. Pentru a fi mai exacţi, vă prezentăm onorariile încasate de Biroul notarial Simescu Gheorghe în câteva contracte.

  • Contract vânzare-cumpărare - 10.000 m.p. teren, încheiat între Primăria Caransebeş şi S.C. Pangram S.A. - Onorariu 1.610 lei + radiere ipotecă - 1.265 lei
  • Contract vânzare-cumpărare - 125.000 m.p. teren, încheiat între Primărie şi S.C. Globernica SRL - Onorariu - 9.150 lei
  • Contract vânzare-cumpărare - 21.650 m.p. teren, încheiat între Primărie şi S.C. Teracon - Onorariu - 3.945 lei + 6.260 lei = 10.205 lei.

Vă lăsăm pe dumneavoastră să înmulţiţi cu 40 şi să aflaţi cât a încasat Biroul Notarial Simescu Gheorghe pe relaţia cu Ion Marcel Vela, neplătind, în schimb, datoriile pe care le avea la bugetul local. Ne întrebăm, oare nu avea Primăria condusă de Ion Marcel Vela ce să execute pentru a recupera datoria sau lucrurile sunt mult mai încurcate? Grav este însă faptul că Felix Borcean, fidel sloganului "povestea continuă....", a mai plătit şi el din banii caransebeşenilor un onorariu, ce e drept, de doar 2.500 lei, la acelaşi cabinet, când încerca să restituie banii pe terenul cumpărat de S.C. Teracon SRL. Este vorba de vestitul act de încetare, prin revocare, a contractului nr. 3.607/21.11.2008, semnat de Felix Borcean în 29.05.2017, pentru care Primăria a plătit suma de 2.500 - onorariul, ca ulteior, tot Felix Borcean să solicite anularea acestuia în instanţă. Ne întrebăm, oare a returnat primăriei cei 2.500 lei, dacă tot a cerut anularea actului pe care tot el susţine că nu l-a mandatat Consiliul local să îl semneze?

În ceea ce-l priveşte pe Avram Silviu Dan, cu mărinimia care îl caracterizează, Felix Borcean a continuat să-i finanţeze activităţile sportive, probabil, pentru că dădea bine şi el în fotografiile postate pe facebook, alături de fostele glorii ale fotbalului bănăţean. 

Avram Silviu Dan declara în 05.02.2018, pentru CAON: "Cea de-a 5 a ediţie a "Stelelor Banatului" a fost organizată cu sprijinul primăriei şi consiliului local Caransebeş...." 

Oare la masa festivă de după meci nu putea să-i aducă aminte debitorului Avram Silviu Dan că e vremea să-şi achite datoriile, pentru a putea plăti arieratele spitalului sau pentru a repara străzile. Oare de ce?

În 2013 Jucos Daniel, proaspăt instalat de Ion Marcel Vela, preşedinte al Asociaţiei Romilor din judeţul Caraş Severin îşi exprima părerea de "cetăţean responsabil", ca un adevărat lider al comunităţii romilor în legătură cu legea privind verificarea averilor persoanelor fizice: " Este o discriminare. De ce nu sunt verificaţi parlamentarii?" Suntem curioşi, ce spune acum, în 2018, când el este dator un miliard la bugetul local, iar averea lui Ion Marcel Vela este luată la verificat?

Concluzia finală ar fi: de asta nu ai bani la bugetul local, domnule Borcean! Mai exact, după listele publicate pe SITE-ul Primăriei, îţi lipsesc 9 milioane 201 mii 256 lei. Gândeşte-te ce ai putea să faci cu ei şi aplică legea, că ea este pentru toţi!     

P. S. Acum realizaţi cine subminează bugetul Caransebeşului... La urma urmei şi ce am prezentat noi este tot un fel de "prostituţie" sau cum s-ar spune la noi, la Caransebeş, "curvăsărie".