Coajă, bufonul regelui, dar şi al grupului liberal din Consiliul Judeţean

16.11.2017

După ce i-a trecut glonţul pe la ureche, fiind în "poll-position" pe lista de disponibilizări a lui Felix Borcean, bufonul Caransebeşului din mandatele lui Marcel Vela, Ioan Cojocariu, zis Coajă, iese din nou, la rampă. Şi spunem noi, are toate motivele s-o facă. Este din nou pe cai mari. Nu oricine câştigă, conform declaraţiei de avere, 43.105 lei, ca manager al Casei de Cultură, 11.096 lei ca şi consilier judeţean, la care se mai adaugă şi o pensie militară de 48.000 lei. Făcând o adunare rapidă, înseamnă că Ioan Cojocariu câştiga, la nivelul anului, 2016, suma de 102.202 lei. Cu toate acestea, la capitolul clădiri, este doar posesorul unui apartament cumpărat în 1994 şi a unui autoturism Peugeot 206, primit prin donaţie şi fabricat în 2001. Asta doar pentru cei care vor să studieze acte, nu pentru cei care vor să studieze fapte. Pentru aceştia din urmă, lucrurile stau diametral opus. Locotenentul lui Marcel Vela, consilierul judeţean Ioan Cojocariu începe să se încurce în propriile minciuni. Vă prezentăm în fotografia de mai jos, unde locuieşte, de fapt, Ioan Cojocariu.

Menţionăm de la început că toate aceste construcţii au fost executate pe un teren extravilan, care nu îi aparţinea şi fără certificat de urbanism sau autorizaţie de construire. Dar la ce era nevoie de vreun act de proprietate sau de vreo autorizaţie de construire, când la cârma municipiului Caransebeş se afla nimeni altul decât Ion Marcel Vela. În timp ce alţi cetăţeni ai municipiului Caransebeş erau amendaţi pentru că îşi permiteau să depoziteze o grămăjoară de nisip pe trotuar mai mult timp decât prevedea HCL, Coajă săpa şi construia de zor sub pământ şi deasupra lui tot ce-i trecea noaptea prin cap, fără să fii auzit vreodată de Legea 50/1991. Bineînţeles, glumim! Cum să nu ştie un consilier judeţean care mai este şi liderul unui grup zice el important în Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Ştia, doar că nu-l interesa, având girul lui Marcel Vela să construiască ce vrea, unde vrea şi cât îl duce capul. Şi l-a dus! Cu materiale mai cumpărate, mai recuperate, mai.... a reuşit, fără să aibă teren, fără să aibă vreun document să construiască un adevărat domeniu care i-ar face invidioşi şi pe cei cu dare de mână. Toate aceste lucruri ar fi fost în regulă, dacă deontologul consilier judeţean Coajă nu propovăduia declarativ respectarea legii, în schimb, el încălcând-o flagrant. Proverbul "să faci ce spune popa, nu ce face popa", în cazul lui Coajă e mai actual decât oricând. La începutul mandatului, primarul Felix Borcean a încercat să respecte legea şi a trimis Compartimentul de Urbanism să verifice construcţiile marca Coajă. Verdictul a fost: un proces verbal în care Ioan Cojocariu era amendat cu suma de 10.000 lei şi se dispunea demolarea construcţiilor. Nu ştim cât de corect a fost întocmit procesul verbal, dar ce ştim sigur e că Ioan Cojocariu a solicitat anularea lui în instanţă. Prima instanţă a respins cererea, considerând că procesul verbal este corect şi lucrările sunt construite cu încălcarea legii. Dar Coajă, ca un adevărat conducător de oşti, a continuat lupta. Astfel, se pare că a doua instanţă a anulat procesul verbal. Nu ştim dacă Primăria Caransebeş a fost prezentă la a doua instanţă, dar se zvoneşte că motivul anulării a fost prescrierea faptelor, adică, mai exact, construcţiile aveau o vechime mai mare de trei ani. Curat-murdar, Coane Fănică! Păi de unde să fie mai vechi de trei ani, când în iunie 2016, frumoasa vilă a domnului consilier judeţean Ioan Cojocariu a arătat ca în imaginea de mai jos. Mai mult decât atât, nu putem crede că Primăria nu ştia ce construieşte Coajă, când tot oraşul ştia.

Şi dacă este mai veche de trei ani, de ce nu era trecută în declaraţia de avere nr. 20/13.06.2017? Şi dacă aceste construcţii nu sunt pe numele lui, de ce procesul verbal a fost întocmit pe Ioan Cojocariu? Suntem convinşi că primarul Felix Borcean şi-a primit pedeapsa pentru îndrăzneala de a-l pune pe liber pe liberalul Ioan Cojocariu şi pentru că a avut curajul să respecte legea, semnând procesul verbal de contravenţie. Aşa că acum e linişte şi pace în echipa condusă de Marcel Vela. Să vedem până când? Noi credem, însă, că era o idee bună schimbarea din funcţia de manager al Casei de cultură a lui Ioan Cojocariu. Credem că o pensie de 48.000 lei, pe an, la care se adaugă şi nişte economii în sumă de 85.124 lei sunt suficiente pentru o viaţă decentă. Aşa că, domnule consilier Ioan Cojocariu, lăsaţi pe alţii să vorbească despre legi, iar dumneavoastră, respectaţi-le! Lăsaţi oamenii tineri, dornici de muncă, să managerieze Casa de cultură, pentru că dumneavoastră, în această funcţie, aţi reuşit să vă finalizaţi proiectele personale.