Afaceri ”paranormale” cu loturi, parcuri și izlazuri, marcă înregistrată Ion Marcel Vela!

16.07.2018

Tocmai atunci când credeam că nimic nu ne mai surprinde în jaful făcut de Ion Marcel Vela cu terenurile primăriei, iată că suntem în posesia unor informații și documente de domeniul paranormalului, care ne demonstrează cum au ajuns acoliții și supușii lui Ion Marcel Vela, proprietari aproape "moca" pe terenurile primăriei. Și aici nu vorbim despre oricare acoliți și supuși, ci despre aceia pentru care Ion Marcel Vela va fi întotdeauna "El Lider Maximo".

O sa explicam de ce au tot dreptul să-l considere pe actualul senator "Liderul Suprem" sau mai pe românește spus "Cel mai iubit dintre pământeni".

O să începem cu fostul viceprimar, actual consilier local, Filip Strejariu. În luna mai a anului 2016, adică cu o lună înainte de a părăsi fotoliul de viceprimar la expirarea mandatului, Filip Strejariu consideră că nu e normal să plece fără a beneficia și el de un mic bonus mai ales că a fost timp de 4 ani foarte cuminte și ascultător. Probabil în urma unei discuții cu Ion Marcel Vela, coleg de lojă și de administrație cu el, ambii hotărăsc ca acest bonus de bună colaborare să se materializeze într-un lot de casă în suprafață de 533 mp. Și pentru a rămâne în continuare apropiați, stabilesc ca terenul să fie tocmai acolo unde are acum temporar cuibul Ion Marcel Vela. Mai exact, cum scrie la Cartea Funciară "Teren intravilan Caransebeșul Nou". Și dacă tot au bătut palma, pentru a încerca să fie legali, decid ca viitorul proprietar să fie fiica viceprimarului, Bianca Strejariu. Să zicem că până aici, totul se baza pe respectul și prietenia dintre cei doi. Se pare însă că respectul a fost atât de mare încât organizează un simulacru de licitație, în urma căruia, Bianca Strejariu devine proprietară pe o parcelă de 533 mp, contra sumei de 5.100 lei (cinci mii una sută lei). Nu, nu este o glumă, acesta este prețul la care a fost achiziționată parcela, în condițiile în care în aceeași zonă, pe piața liberă, prețul era de 10 ori mai mare.

Trecem peste faptul că după puțin timp, Bianca Strejariu donează ca o fată iubitoare terenul înapoi lui Filip Strejariu. Vă spunem în schimb, că planul era unul însă mult mai amplu, Ion Marcel Vela dorind ca viitorul cartier rezidențial să fie populat numai cu persoane fidele "cauzei" și care să-l slujească necondiționat. Astfel, în 22.08.2016, tot în urma unei așa-zise licitații, fostul șofer al lui Ion Marcel Vela, Dumbravă Manole, actualmente șeful poliției locale, intră și el în proprietatea unei parcele în suprafață de 525 mp, tot pentru buna purtare și tot printr-un intermediar, mai exact prin socrul său, Domilescu Manea. Prețul de achiziție al terenului - 4.280 lei (patru mii două sute optzeci lei). Având merite deosebite, un alt apropiat al lui Ion Marcel Vela, mai precis Garaș Nicolae (Lae Vernichescu) intră în posesia a două parcele de teren cu suprafață de 530 mp și respectiv 556 mp, pentru suma modică de 4.400 lei (patru mii patru sute lei).

L-am lăsat pe Garaș Nicolae la urmă, pentru că acesta se demonstrează a fi un adevărat om de afaceri, avându-l pe Ion Marcel Vela ca mentor. În 17.10.2010 un alt om de încredere al lui Ion Marcel Vela, Stepanescu Cristian Anton (Ștauber) cumpără de la primaria lui Ion Marcel Vela prin fiica sa Stepanescu Cristina, o suprafață de 110 000 mp (11 hectare) din Izlazul Urbarial al Comunitații Jupa. Licitația este din nou una cu multe semne de întrebare, contracandidații fiind doi angajați ai firmei Stauber.SRL care s-au retras după prima strigare. Prețul de cumpărare a fost 161.600 lei (1,46 lei/mp).

Paranormalul abia acum începe. În luna iulie 2016, adică imediat după ce Ion Marcel Vela a fost debarcat din scaunul de primar, Stepanescu Cristina, prin contractele 1453 și 2081, vinde contra sumei de 31.290 lei (7000 euro) cei 110.000 mp de teren, adică cu 0,28 lei/mp. Deci, să concluzionam: Stepanescu Cristian (Ștauber), om de afaceri prosper și apropiat al lui Ion Marcel Vela cumpără în 2010, 11 ha de teren cu 161.600 lei și îl vinde după 6 ani, lui Garaș Nicolae (Lae Vernichescu) cu prețul de 31.290 lei, adică de 5 ori mai puțin. "Adevărat" om de afaceri Stepanescu Criastian, nu-i așa? Am fi putut crede că prezența lui Ion Marcel Vela în această afacere este întâmplătoare, dacă acesta nu ocupa în acea perioadă funcția de primar, iar terenul în suprafață de 11 ha nu ar fi fost al primăriei. Poate și peste asta am fi putut trece, dacă drumul care leagă E70 de terenul cu pricina nu ar fi fost asfaltat în mandatul lui Ion Marcel Vela, doar cu scopul de a facilita accesul la aceasta parcela.

Aceste afaceri, zicem noi "paranormale" cu terenurile caransebeșenilor nu sunt singulare. Haideți să va prezentam una și mai tare. În baza unei sentințe obținute în urma unui proces de lungă durată, Kerekes Onița este indreptățită să primească o suprafață de teren drept despăgubire de la Primaria Municipiului Caransebeș. Până aici totul este normal, ce urmează însă, tine tot de domeniul paranormalului. Ion Marcel Vela stabilește că parcelele care urmează să fie retrocedate sunt urmatoarele: parcela top CF 36819, în suprafată de 211 mp, teren intravilan, teren care de fapt este un mic părculeț cu brazi situat în centrul municipiului Caransebeș, la intersecția Strada Libertății - Strada Tribunalului - Strada Teiușului, vis-a-vis de casa unde a locuit istoricul Liviu Groza (vezi foto.).

A doua parcelă, înscrisă în CF 36831 în suprafață de 413 mp era situată pe malul râului Sebes, mai exact fostul poligon al școlii de șoferi. Paranormal este însa faptul că în 14.08.2013, prin contractul nr. 3150, cele două terenuri intră în posesia lui Pleșa Gabriela Nicoleta, actuala parteneră a lui Ion Marcel Vela. Fenomenul paranormal continuă, și la numai 4 luni de la cumpărare, Pleșa Gabriela Nicoleta deși a plătit 11.470 euro pe cele două parcele, le vinde în 28.12.2013 lui Ungur Ioan Dorel (decedat) , tatăl actualului city manager Andrei Ungur, prieten intim al lui Ion Marcel Vela, la un preț de doar 41.700 lei (9.351 euro), adică cu 2.000 de euro mai puțin decât l-a cumpărat. Probabil, pentru ca lumea să nu mai înteleaga nimic, în 20.06.2017, Andrei Ungur, actualul city manager și el instalat tot de Marcel Vela, vinde doar o parcela, mai exact cea de 413 mp de pe mal Sebeș, cu suma de 17.000 euro, rămânând cu părculețul de 211 mp pregatit pentru vânzare.

Având aceste date, putem trage o singură concluzie: creierul tuturor acestor tranzacții este nimeni altul decât fostul primar, actual senator, Ion Marcel Vela. Înțelegem acum înca un lucru pe care actualul primar, Felix Borcean se face că nu îl înțelege. Și el a făcut parte tot din planul lui Ion Marcel Vela, plan prin care spera să acopere hoțiile pe care de doi ani noi încercăm să le prezentăm. Poate acum, analizând și verificând faptele, numele persoanelor implicate și relația acestora cu Ion Marcel Vela, Felix Borcean își dă seama că acum este un primar pe "persoana fizică", neavând în jurul lui niciun om de încredere care să-l susțină în demersurile uneori bine intenționate pe care le are. De fapt, ca să spunem lucrurilor pe nume, se află de doi ani în mijlocul unui grup infracțional organizat, așa cum îl definesc acei procurori cărora Ion Marcel Vela le transmite mesaje de susținere, anunțând public că el a votat împotriva Codului Penal. Tot pe românește rămâne valabilă expresia "Hoțul strigă hoții!".

Să încheiem cu un mesaj optimist: caransebeșeni bucurați-vă! S-a terminat "ruga la Caransebes", încep "serbările verii" și urmează "serbările cetății". Vestitul Coajă face tot ce îi stă în putință să uitați cum au furat băieții aștia și cum au disparut din patrimoniul municiupiului Caransebeș, aproape 650 ha de teren. Și totul cu doar doi mici și o bere.